Aanpak Kleuterplein (2)AAanpak Kleuterplein (5)AAanpak Kleuterplein (15)AVele ouders hebben afgelopen weekend de handen uit de mouwen gestoken om het kleuterplein van OBS de Horst te voorzien van nieuwe speel tributen. Leerkracht Rene van der Veen was na afloop apetrots op de geboden hulp van ouders en bedrijven. Waardoor het mogelijk werd gemaakt.

Van der Veen: ‘Bij de verhuizing naar onze nieuwe school aan de Postweg, hadden we als school te weinig middelen om het kleuterplein goed te kunnen inrichten. Via een sponsoractie van de lokale motorclub ‘De Antrappers’, hadden we al snel een eerste begin om het plein aan te pakken. Vanaf dat moment is het idee in de onderbouw gaan broeden.

Een tijd later heeft de ouderraad van de Horst ook een flinke donatie gedaan, waarmee ons plan een stuk dichterbij een uitvoering kwam. Vanwege de slechte bereikbaarheid leek de realisatie echter moeilijk. Ingesloten door het grote schoolplein, veel hekwerk, sloten en omheining, bleek de uitvoering van ons plan te deskundig en te duur. Toch besloten we stoute schoenen aan te trekken en de ouders van de school om hup te vragen.

We kregen respons op onze vraag en na een eerste overleg ’s avonds op school, bleek er meer mogelijk te zijn dan we gehoopt hadden. In een tweede en ook nog derde bijeenkomst werden de plannen verder uitgewerkt en verfijnd’. Op zaterdag 17 mei zou het gaan gebeuren, in drie verschillende ploegen met elk een eigen taak: het verplaatsen van de zandbak naar een plek met meer zonuren, het aanbrengen van een coniferenhaag die als windvanger gaat dienen in de koudere periodes en het opwerpen van een speelheuvel met een doorgang van twee grote betonnen duikers.

Vrijdag 16 mei begonnen twee vaders van school al met de voorbereidingen. In de avonduren werden de nodige hekken verwijderd. Ook werd de zandbak al deels vrij gemaakt voor verplaatsing. De volgende ochtend begonnen we al vroeg. Na de koffie van zeven uur werd een parkeerplaats vol zwaar materieel uitgeladen en kon het plan van aanpak beginnen. Van der Veen: ‘Terwijl de dames van de ouderraad een perfecte catering verzorgden hebben we vandaag met een groot aantal hulpouders ons plan tot uitvoering kunnen brengen. We hadden dit nooit voor elkaar gekregen zonder hun fantastische inzet. Samen met de kinderen van De Horst zijn we apetrots op zulke hulpouders! Ontzettend bedankt, iedereen die heeft meegeholpen! Zonder jullie was dit nooit gelukt! Het was een waardevolle maar vooral ook gezellige dag.

Naast de fantastische inzet van al deze mensen willen we ook noemen dat we dit project niet hadden kunnen uitvoeren zonder belangeloze medewerking van deze bedrijven: Van Spijker Infrabouw, Compagner bestratingen en Kolk transport. Zij verzorgden het benodigde materiaal voor dit project’. Deel twee van het plan komt er aan aldus van der Veen. ‘Naast de speelheuvel willen we nog kleine, uit hout opgebouwde, speelplekken creëren. Op de oude plek van de zandbak willen een podium/amfitheater maken van oude stoeptegels. Op het plein willen met grondverf een wegennetwerk schilderen waar de kinderen overheen kunnen rijden’.
Aanpak Kleuterplein (16)AAanpak Kleuterplein (17)AAanpak Kleuterplein (18)A