Tijdens de feestweek in De Wijk wordt op donderdag 27 augustus de befaamde Wiekloop voor de 19e keer georganiseerd door de Reestrunners en de Oranjevereniging De Wijk. Na jarenlang een loop door het dorp gaat de organisatie terug naar de beginjaren met een parcours dat deels door het landgoed Dickninge gaat. Nieuw is ook dat de ronde 5 km is geworden, en dat de 5 en 10 kilometer voor het eerst gezamenlijk starten. De start is bij de feesttent aan de Wiltenweg.

Volgens bestuurslid Willem Brinkman was het tijd voor wat veranderingen. ‘Voor veel deelnemers begon het rondje door het dorp wat saai en eentonig te worden. En met het prachtig landgoed Dickninge nabij was de keuze snel gemaakt’.

Deze prestatie-hardloopwedstrijd wordt voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal georganiseerd voor kinderen. Om 17.45 uur zal de Kids XS run voor kinderen t/m 6 jaar starten op het feestterrein bij de tent. Om 18.00 uur start de Kids for FunRun voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Deze run is ook bijna 1 km. De derde wedstrijd, de zogenaamde 2,5 km Pretloop zal starten om 18.30 uur. Om 19.15 uur staat de 5 KM Funrun en de 10 km Wiekloop op het programma.
De Wiekloop is een inmiddels uit het hardloopwereldje niet meer weg te denken wedstrijd. De organisatie van dit evenement is in handen van een aantal oud leden en actieve lopers van de loopgroep de Reestrunners en natuurlijk de Oranjevereniging. Brinkman: ‘Ook voor kinderen bijzonder leuk om aan mee te doen en de organisatie hoeft gelukkig niet te benadrukken hoe gezond het is om te bewegen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen’. De organisatie hoopt dat de sporters uit De Wijk de sportschoenen weer aantrekken en van deze avond weer een mooi spektakel maken. Meer informatie www.wiekloop.nl