Loopcircuit De Wolden (1)ADe gemeente De Wolden heeft veel mooie hardloopwedstrijden over straten en door de bossen van deze mooie gemeente. De organisaties van de diverse lopen hebben begin dit jaar de handen ineen geslagen en hebben, mede dankzij de ondersteuning van Gemeente De Wolden, dit fantastische loopcircuit in het leven geroepen. Met het oog op de komende Wiekloop werd er donderdag alvast een clinic aangeboden aan alle leerlingen van OBS de Horst. Deze werd verzorgd door Hellen van Elven uit De Wijk en sportfunctionaris Harrold Wassink van Gemeente de Wolden.

Het Loopcircuit De Wolden heeft ten doel de hardloopsport te bevorderen door te stimuleren dat hardlopers aan meerdere loopevenementen in de Gemeente De Wolden deelnemen. Hiervoor worden twee instrumenten ingezet: een blijvende herinnering voor deelnemers aan meerdere loopevenementen; een competitie met geldprijzen voor de beste lopers. De jongeren krijgen als ze aan 3 van de 6 jeugdwedstrijden meedoen een leuke herinnering en de volwassenen ontvangen bij deelname aan 4 van de 7 wedstrijden een T-shirt. De stempelkaart dient iedere deelnemer zelf in ontvangst te nemen bij de inschrijving bij de eerste loop waaraan wordt deelgenomen. En dat deze kaart gestempeld wordt. Dit is bij de inschrijving van elke loop duidelijk herkenbaar aanwezig. Meer informatie: www.loopcircuitdewolden.nl
Het circuit bestaat uit zeven loopevenementen. Al geweest zijn de Viaductenloop in Zuidwolde, Crossloop in Zuidwolde, Mooi Ruinen Run in Ruinen en de Alkeloop – Alteveer/Kerkenveld. Nog op stapel staan de Wiekloop op  27 augustus in De Wijk, Dijkhuizenrun op 5 september in  Ruinerwold en de Bikkelloop  op  4 oktober  in Zuidwolde.
Loopcircuit De Wolden (4)A