Eind 2014 werd door de verschillende organisaties van hardloopwedstrijden in gemeente De Wolden het idee gelanceerd om een loopcircuit te koppelen aan de afzonderlijke wedstrijden. Lang werd er niet stilgestaan bij de naamgeving van dit circuit. Het Loopcircuit De Wolden was geboren.

Goede samenwerking gemeente en organisatie
Het enthousiasme van de organisatie werd versterkt toen ook gemeente De Wolden enthousiast was over het sportieve initiatief. Er ontstond snel een goede samenwerking tussen de gemeente en de organisatie. Zo gingen de sportfunctionarissen van gemeente De Wolden, Harold Wassink en Maike Heus, actief aan de slag om alle basisscholen te enthousiasmeren voor het volgen van een hardloopclinic tijdens de gymlessen en tijdens de buitenschoolse activiteiten. Deze clinics werden, in samenwerking met de sportfunctionarissen, verzorgd door organisatoren van het loopcircuit aangevuld met enkele enthousiaste trainers uit de regio. De clinics werden zowel door de leerlingen als de trainers als erg positief ervaren. Het enthousiasme droop er vanaf.

Grote jeugddeelname
Dit enthousiasme vertaalde zich ook door een grotere jeugddeelname dan voorgaande jaren bij de diverse jeugdlopen in de regio. De inspanning voor het geven van de clinics werd beloond en nog veel belangrijker natuurlijk: de jeugd kwam volop in beweging.

Levendig circuit
Naast de jeugd wisten ook veel senioren de weg naar de afzonderlijke wedstrijden in De Wolden te vinden en gaandeweg begon het podium voor zowel de mannen als de vrouwen zich te vullen. Bij de vrouwen was de strijd om de overall overwinning in het circuit al vrij snel bekend, maar bij de mannen viel uiteindelijk de beslissing tijdens de allerlaatste wedstrijd. De organisatie kon merken dat het circuit gaandeweg het verstrijken van de wedstrijden steeds meer begon te leven bij de deelnemers. Waarbij de ene deelnemer ging voor het fantastische mooie loopshirt, die je geheel gratis kreeg bij deelname aan 4 van de 7 lopen, ging de ander juist voor een podiumplaats. Een veel gehoorde opmerking van hardlopers was: ”Volgend jaar doe ik zeker mee met het Loopcircuit De Wolden.”

De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op het eerste Loopcircuit De Wolden. Wanneer er voldoende sponsoren geworven worden beleeft het Loopcircuit De Wolden in 2016 zijn tweede editie.

Circuit en uitslag
Het circuit bestond uit de volgende wedstrijden: Viaductenloop, Crossloop Zuidwolde, Mooi Ruinen Run, Alkeloop, Wiekloop, Dijkhuizen Run en de Bikkelloop. Voor info: www.loopcircuitdewolden.nl.

Winnaars dames: 1. Jacelyn Gruppen 2. Antien van der Vegt 3.Sandra Medendorp 4. Annemieke De Lange 5. Iris Dahler

Winnaars heren: 1. Horst van den Berg 2.Dave Hulzebos 3. Rob de Graaf 4. Gerard Vogelzang 5. Bert Karssies