Burgemeester Roger de Groot ontbijt op donderdag 12 november 2015 om 9.00 uur samen met 23 leerlingen (4-10 jaar) van obs De Wezeboom uit Ruinerwold. Het ontbijt vindt plaats in de kantine van het gemeentehuis. Ruim 500.000 kinderen ontbijten gezamenlijk tijdens de week van het Nationale Schoolontbijt op ongeveer 2.600 basisscholen. Het Burgemeestersontbijt vindt ook plaats tijdens deze week.

De burgemeester nodigt dan schoolkinderen uit voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. De kinderen nemen zelf het gezonde Schoolontbijt mee en in het gemeentehuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Burgemeester Roger de Groot betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.