De afgelopen week hebben leerlingen van obs de Horst in de Wijk en de Heidevlinder in Zuidwolde meegedaan aan de fiets-loopweek. Het JOGG-team De Wolden vraagt kinderen (en hun ouders) om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school te komen.

Iedere leerling die #opfietse of lopend naar school gaat mag een sticker plakken. De school met de meeste stickers krijgt een middag met de Tour de Funbus aangeboden. Deze bus rijdt door heel Drenthe en staat vol met 25 mountainbikes. Tijdens een clinic leren kinderen de beginselen van het mountainbiken. De fiets-loopweken zijn onderdeel van het Drentse beweegprogramma #opfietse. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Wethouder Mirjam Pauwels: “Mijn eigen kinderen gaan ook op de fiets naar school, dat is een vanzelfsprekendheid. Zo krijgen ze lekker wat beweging en frisse lucht. Natuurlijk wordt daar bij slecht weer ook wel eens over gemopperd, maar dat hoort er bij.”

In het voorjaar van 2016 doen beide scholen weer een week mee aan deze actie om te kijken of het aantal kinderen dat fietsend of lopend naar school gaat groter geworden is.