P1000079AADe voorzitter heet ons welkom tijdens de jaarvergadering dinsdag 19 januari. En wenst ons een goed 2016! Ook een hartelijk welkom voor 2 nieuwe leden. Bij de koffie is er een rolletje om het nieuwe jaar af te rollen. In het huishoudelijke gedeelte werden 11 jubilarissen gehuldigd (3 waren door omstandigheden afwezig) : 60 jaar Coba Dekker, 55 jaar Jantje Meijer en Gré Mos, 50 jaar Grietje Redeker, 40 jaar Klaasje Dekker, Janny van Goor, Marie Kuijer, Margriet Meijer, Gerda Wind, 25 jaar Bertha Hauwlo en Janny Timmerman.

Na de pauze een presentatie van Arend Zanting “Weeramateur” uit Havelte. Hij vertelt eerst hoe je weeramateur wordt, dit heeft te maken met zijn werk en hobby’s die hij heeft. Het is nu een toepasselijk onderwerp met deze extreme weersverschillen! Hij vertelde over de verschillende soorten wind die er zijn en wat voor weer dit bracht. Hoge en lage drukgebieden; warme en koude lucht; windkracht en verschillende wolken.

Onweer; temperatuur en bliksem kwam ook aan de orde. De mooiste bliksemafleider vond hij de Eifeltoren. Waar ben je het veiligst bij onweer? (in de auto) Ook kwam de weersvoorspelling voorbij voor morgen en de komende dagen! Wat is het mooie aan het weer? Alle dagen anders en veel discussie! Hij krijgt een kick als hij naar de site kijkt en gelijk heeft met zijn voorspelling!
Het was wel een beetje een technisch verhaal maar heel interessant! De voorzitter bedankt hem voor zijn verhaal en wenst ons allen wel thuis! De volgende bijeenkomst is op donderdag 18 februari en wordt verzorgd door de culturele commissie!

Op de foto van links naar rechts: Lammy Stevens, voorzitter, Janny van Goor, Coba Dekker, Gerda Wind, Jantje Meijer, Marie Kuijer, Margriet Meijer, Grietje Redeker en Bertha Hauwlo
(Foto: Gonny Thijn)