De afdelingsavond van de Vrouwen van Nu afdeling de Wijk, gehouden op 17 februari in De Havezate, werd bezocht door 87 leden. Na haar openingswoord deed voorzitter Ria Janssens enkele interne mededelingen. Zoals o.a.: begin maart start in de bibliotheek in de Wijk een computercursus voor beginners, onder de naam: Klik en Tik.

Geïnteresseerden kunnen zich voor deze cursus aanmelden bij de medewerkers van de bibliotheek. De leden konden zich tijdens de avond nog aanmelden voor een film/diamiddag op 1 maart a.s. in De Havezate. Er wordt dan een film over de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen van 1930 tot 1955 vertoond. Tevens zal dhr. Jan Bolling dia’s vertonen van de dorpen Koekange en de Wijk. Ook niet-leden zijn deze middag welkom. Op 7 en 8 april wordt in zaal Meursinge in Westerbork de Provinciale expositie ‘’Handwerken en Textiele Werkvormen gehouden. Deze expositie is voor iedereen toegankelijk.

Na de mededelingen van de voorzitter gaf secretaris Aliedje Kreulen aan dat er nog opgave gedaan kon worden voor het jubileumfeest van de Provinciale Vrouwen van Nu. Het jubileumfeest wordt gehouden naar aanleiding van: ‘85 jaar Vrouwen van Nu Drenthe’. Het jubileumfeest is op 27 mei aanstaande in De Bonte Wever in Assen.
Na het zakelijk gedeelte van deze afdelingsavond werd de film: De Hermitage ,een reis door tijd en ruimte vertoond. De film werd gemaakt in 2004 door Vladimir Ptashchenko.

Aanvankelijk stond er een optreden van de cabaretgroep De buurvrouwen uit Raalte op het programma. Vanwege griep van één der cabaretleden werd dit optreden geannuleerd.
De film was echter een goed alternatief. Ondersteund door stemmige klassieke muziek werd een zeer boeiend en informatief beeld gegeven van het meest imposante en het grootste museum van de wereld: De Hermitage in St. Petersburg. De film schetste een stuk Russische geschiedenis. Toonde verder de fraaie architectuur van het Winterpaleis van de voormalige tsarenfamilie, dat deel uit maakt van De Hermitage. Er werd een groot deel van de overweldigende rijkdommen van de tsarina’s en tsaren belicht en uitvergroot. Ook werd er een indruk gegeven van de uit meer dan 25 miljoen kunstwerken bestaande kunstcollectie van dit museum. De aanwezige vrouwen kregen een groot aantal beelden en schilderijen van wereldberoemde kunstenaars te zien.

Aan het einde van de film bracht het afscheidswoord van de voorzitter de Vrouwen van Nu van hun imponerende ‘Reis door tijd en ruimte’ weer geheel terug in het ‘Hier en Nu’ om vervolgend vol indrukken op weg naar huis te kunnen gaan.