Fietsclub (4)AAan de Dorpsstraat 36a, naast kapsalon Hofman, bevindt zich Wolfcoaching. Dit is de Gym van John Slabbekoorn en Jeanet Wolf. Boven deze gym is Bikentertrainer gevestigd. Bij Bikentertrainer staan vier fietssystemen opgesteld die via computers verbonden zijn met grote TV schermen waar films en animaties van fietsroutes op te zien zijn. Woensdagavond kwamen de fietsers bij elkaar voor de prijsuitreiking een gezellig etentje.

Door een unieke techniek wordt de weerstand die een fietser in het echt zou ondervinden op het getoonde parcours doorgestuurd naar het achterwiel van de fiets en voelt een beklimming als een echte beklimming en een afdaling als een echte afdaling. Al klimmend komt de teller vaak niet boven de 10 km per uur maar in afdalingen worden wel snelheden gehaald van 60 km per uur.

In de periode oktober-maart (wintertijd) organiseert eigenaar Martin Wolf een wintercompetitie. Iedere week ontvangen de deelnemers een app met de uitslag van de afgelopen week een aankondiging van de nieuwe wedstrijd. Lengte van een wedstrijden varieert van 30 minuten tot 1,5 uur maar dan praten we ook over het beklimmen van de Alp d’Huez! Er wordt altijd gezocht naar een mix tussen vlakke parcours en beklimmingen zodat iedereen maximaal kans heeft op de overwinning.

Net als in het seizoen 2014-2015 kwam overal winnaar Camiel Huisjes uit de bus. Hij wist op drie na alle wedstrijden te winnen, soms met een minimaal verschil van enkele seconden en soms met overmacht. De laatste wedstrijd van het seizoen is al bijna traditioneel (2e keer) de beklimming van de Alp d’Huez. Deze werd net als vorig jaar gewonnen door Albert Jonkers en daarmee mag hij zich weer een jaar lang de “klimgeit” van Bikentereainer noemen. Zijn tijd op de Nederlandse berg was 1.17.13 uur.

De prijsuitreiking werd op 6 april gehouden bij Mulino in de Wijk waar het onder het genot van sportdrank en sportvoeding nog lang onrustig bleef. Bikentertrainer is het hele jaar geopend. In de periode zomertijd worden er geen wedstrijden georganiseerd maar kan iedereen die daar zin in heeft gerust een keer langskomen om een proefrit te maken. Mensen die zich willen voorbereiden op de Alp d’Huez of Mont Ventoux kunnen bij Bikentertrainer naar hartenlust trainen om op de grote dag een topprestatie te leveren. Martin is bereikbaar op 0615461653 en veel info is te vinden op www.bikentertrainer.