voorlezen groep 3 foto 2ADe kinderen van groep 3 van OBS De Horst hebben woensdagochtend allemaal mooie versjes voorgedragen aan de bewoners van verzorgingshuis Dunninghe in De Wijk. Iedere maand gaat één klas van deze school hier op bezoek, in het kader van het project Jong & Wijs. Dit project is een samenwerking tussen OBS De Horst en verzorgingshuis Dunninghe, jongerenwerk van Welzijn De Wolden en de sportfunctionaris van de gemeente.

Dit keer waren het de kinderen van groep 3 die een bezoek brachten aan de bewoners. Nadat de kinderen allemaal mooie verhaaltjes en versjes hadden voorgelezen, wilde één van de bewoners ook nog wel wat voorlezen. Dit bleek niemand minder dan oud-meester Schoenmaker uit Ruinerwold. Je kon merken dat hij het voorlezen nog steeds goed onder de knie had. De kinderen luisterden aandachtig naar een mooie versje van Annie M.G. Schmidt.

De ochtend werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van een aantal oude kinderliedjes en natuurlijk het Drentse volkslied. Als laatste activiteit van dit schooljaar worden de bewoners binnenkort uitgenodigd voor de musical, uitgevoerd door groep 8.