Vandaag was het een alles of niets wedstrijd voor KIOS tegen Mid Fryslan. Bij winst deed het volop mee voor het kampioenschap, bij verlies loopt de achterstand op naar 5 punten wat naar alle waarschijnlijkheid niet meer gerepareerd kan worden.

Onder heerlijke korfbal omstandigheden begon de wedstrijd voor beide ploegen in Reduzum. Beide ploegen begonnen in een hoog tempo en gaven elkaar weinig ruimte op aanvallend gebied. Hierdoor was het voor beide teams ook eerst even zoeken in de aanval. Toch was het de thuisploeg dat de eerste voorsprong nam en gelijk voor een gaatje van 2 doelpunten zorgde, 2-0. KIOS rechtte echter direct weer de rug en kwam middels een vrije bal en een afstandsschot weer op gelijke hoogte. Mid Fryslan liet zien dat het niet voor niets de koploper is in de 1ste klasse. De thuisploeg scoorde 3 maal op rij, zodat KIOS tegen een 5-2 achterstand aan keek. De Spekbraanders wisten tot 6-4 de schade bepekt te houden, maar na 10 minuten korfbal hadden de Reduzumers de scherpte goed te pakken en scoorde maar liefst 5 maal op rij. Hier kon KIOS niets tegenoverzetten, 11-4. Een gat van 7 is tegen deze ploeg lastig te corrigeren. Een treffer Hilde Tabak maakte een einde aan de reeks. Mid Fryslan scoorde nog eenmaal, waarmee beide ploegen met een ruststand van 12-5 aan de thee gingen.

De thee smaakte de thuisploeg iets beter, want ook in de tweede helft scoorde het gelijk. 3 treffers op rij voor de groen/zwarten gaven de burgers weer wat moed. Er werd niet meer gekeken naar de grote achterstand, maar werkte het van doelpunt tot doelpunt de tweede helft af. Dat was het motto. En het werkte zowaar. KIOS was bij machte om het gat te verkleinen van 14-8, naar 15-12. Men ging er nog maar eens goed voor zitten. De thuisploeg ging goed om met de druk en zorgde ervoor dat het weer wat uitliep naar 17-12. 3 wissels in het team van de KIOS scherpte de boel weer wat op. Ernst Kuik, Miriam Schra en Daan Voest kwamen binnen de lijnen voor Rogier Nijdam, Judith Nijdam en Martijn Ziel. KIOS knokte zich nogmaals terug naar 18-15. Het siert de ploeg voor de inzet en karakter in de tweede helft. Mid Fryslan liet zich wederom niet van de wijs brengen. Het hervond wederom op het juiste moment de scherpte en knalde, met 5 treffers op rij, letterlijk de wedstrijd dicht. Eindstand 23-15.

Doelpuntenmakers: Janita Zantinge 4x, Hilde Tabak 3x, Luco Zantinge 2x, Martijn Ziel, Ronald Wagter, Rogier Nijdam, Judith Nijdam, Daniek v.d. Wal en Ernst Kuik allen 1x.