Woensdagavond 20 april kwamen 72 Vrouwen van Nu naar De Havezate om hier de laatste afdelingsavond van het afgelopen seizoen bij te komen wonen. Op het programma stond een leuke en leerzame quiz met als titel: ‘Kwist’. De quiz was gemaakt door Greetje Kronenburg, eigenaresse van Kroko MultiPunt in IJhorst.

Greetje leidde ook de quiz en dat op een heel spontane en voortreffelijke wijze. In groepjes van vijf brainstormden de aanwezige vrouwen over een groot aantal vragen over zeer uiteenlopende onderwerpen. De algemene kennis werd flink getest, met vragen over: het menselijk lichaam, de dierenwereld, streekproducten, muziek, de historie van de Wijk en beroemdheden. Het inhoudelijke gehalte van de quizvragen was vrij pittig.

Doordat Greetje een strak quizschema aanhield wat betreft de tijd om vragen in te vullen en om van onderwerpen te wisselen, bleef het deelnemen aan de quiz boeiend en gezellig.
De uiteindelijke scores van de verschillende groepjes waren heel goed en lagen dicht bij elkaar. “De Vrouwen van Nu zijn goed bij de tijd”.
Het was een zeer geslaagde afdelingsavond.

In september aanstaande begint weer een nieuw afdelingsseizoen. Tijdens de komende zomermaanden blijft een groot gedeelte van de Vrouwen van Nu ook actief en nemen bijvoorbeeld deel aan: een busreis in juni naar Noord-Groningen, de maandelijkse fietstochten, en/of de maandelijkse excursies van de Tuingroep. De wandelgroep van de afdeling wandelt elke maand mee met een Vrouwen van Nu wandeltocht op verschillende plaatsen in Drenthe.