De Maag Lever Darm Stichting slaat alarm voor 2 miljoen buikpatiënten
De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 13 juni. Tijdens de collecteweek slaat de stichting letterlijk alarm voor de 2 miljoen buikpatiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun ziekte.

Vanaf maandag 13 juni gaan door het hele land 16.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen. De opbrengst van de collecte gebruikt de Maag Lever Darm Stichting voor noodzakelijk onderzoek. In Nederland ondervinden twee miljoen buikpatiënten dagelijks beperkingen van hun ziekte. Bij een deel van hen, zoals darmkankerpatiënten, is genezing zelfs een kwestie van leven of dood.

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting staat achter twee miljoen buikpatiënten. Door onderzoek te faciliteren en voorlichting te geven redden we levens. Een ziekte die veel Nederlanders raakt is darmkanker. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden per dag 13 mensen aan deze ziekte. De impact van darmkanker op het leven van een patiënt en naasten is uiteraard groot. Maar ook buikziekten zoals colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, het Prikkelbare Darm Syndroom en coeliakie hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten door alle beperkingen die deze aandoeningen met zich mee brengen.

Collecte
Van maandag 13 juni tot en met 18 juni kan er een collectant bij u aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage. De Maag Lever Darm Stichting hoopt op uw steun voor 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.