Afgelopen dinsdagavond 10 mei organiseerde de energiecoöperaties uit Ansen, Koekangerveld en Ruinerwold in samenwerking met iNRG en studentencoöperatie SAMEEN de eerste activiteit voor het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’. Gedurende deze avond konden de bezoekers op een leuke, inspirerende manier meedenken over vragen en uitdagingen op het vlak van energiebesparing en duurzaamheid.

In het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’ worden sinds kort 40 huishoudens uit de dorpen Ruinerwold, Ansen en Koekangerveld gestimuleerd om energie te besparen. Zij maken gebruik van het energiemonitoringssysteem I-CE van iNRG, waarmee zij inzicht krijgen in hun energieverbruik en energiekosten. Wanneer de wasmachine of televisie aangezet wordt, zien de deelnemers direct dat het energieverbruik omhoog gaat en met hoeveel. Zo maakt het monitoringssysteem mogelijk energie onzuinig gedrag en energie slurpende apparaten op te sporen.

Samenwerking tussen bewoners en studenten
Het project is een samenwerking tussen de energiecoöperaties uit Ansen, Ruinerwold en Koekangerveld en de energiecoöperaties worden daarbij ondersteund door het bedrijf iNRG en studentencoöperatie SAMEEN. “Naast het ontvangen van nieuwsbrieven met tips voor energiebesparing, worden er voor de deelnemers diverse gezellige activiteiten georganiseerd”, aldus Yordi Bosman, bestuurslid bij SAMEEN.

Tafelkleden & Pubquizen
De eerste activiteit ‘Tafelkleden & Pubquizen’ vond afgelopen dinsdag 10 mei plaats in Ansen. De avond draaide om het delen van kennis en ervaringen. Dit gebeurde middels een zogenoemde tafelkleedsessie, waarbij allerlei vragen en ideeën omtrent energiebesparing op de tafelkleden werden opgeschreven. De avond werd afgesloten met een verrijkende energie pubquiz.

Nog nieuwe deelnemers gezocht
De komende periode zullen nog twee activiteiten plaats gaan vinden.Daarnaast gaat de werving van nieuwe deelnemers door, er zijn nog plekken beschikbaar. Dankzij de subsidie, kunnen inwoners meedoen voor slechts 60 euro. Dat is een flinke financiële besparing, want gewoonlijk zouden de kosten voor de installatie van het energiemanagementsysteem in uw huis en de kosten van de activiteiten ongeveer 250 euro bedragen. Aanmelden kan via www.i-nrg.com/ansen-koekangerveld-ruinerwold.