Fiets4daagse (6)ADe Drents Fiets4Daagse is vandaag weer van start gegaan. Uit alle windstreken van Nederland en zelfs vanuit andere landen komen deelnemers naar Drenthe om te genieten van de natuur, de rust en de ruimte. Jaarlijks doen er ca. 14.000 mensen mee aan dit fietsevenement.



Het route-aanbod om een deel van Drenthe te verkennen is groot, gezien de acht startplaatsen die de Fiets4Daagse kent. Elke startplaats heeft zijn eigen unieke kenmerken en charme. Zo kon er gestart worden in: Assen, Emmen, Meppel, Diever, Dalen, Norg, Westerbork en Hoogersmilde. In De Wijk was het dinsdag ook lekker druk. Vele fietsers deden de controlepost bij de Molen in het centrum aan. Een gezellige pleisterplaats waar velen dan ook even bleven plakken. De eerste fietsers vanuit startplaats Meppel waren al vroeg vertrokken. Terwijl de organisatie nog bezig was om de puntjes op de i te zetten melden zij zich al. Zij hadden keuze uit de afstanden 30, 40 of 60 km.
Fiets4daagse (3)A
Mede door het prachtige en zonnige weer waren de mensen goed geluimd. De meesten zochten gelijk de schaduw op. Op het bankje onder de bomen was het prima toeven. Daar kwamen de lunchpakketten en thermoskannen tevoorschijn.
Fiets4daagse (1)A
En wie meer zin had in een vers gezet bakje koffie/thee of broodje hamburger kon terecht bij de stand van Vrouwenkoor Meander. Zij deden goede zaken. Verder was TIP De Wijk de gehele dag geopend, stond er een enorme sjoelbak opgesteld en was de molen te bezichtigen.

Volgens de organisatie zijn er tussen de 1200 en 1300 fietsers geweest die dag. De voorbereiding en organisatie van het hele evenement was in handen van de mensen van de Tourist Info. Van de ondernemersvereniging kregen de deelnemers een appel en een lekker spekkie. Dat werd zeer op prijs gesteld. Veel fietsers gaven aan dat ze de Wijk zo gezellig vonden en de omgeving zo prachtig dat ze daarom zeker nog een keertje terug willen komen.

Fiets4daagse (13)AFiets4daagse (9)AFiets4daagse (11)A