Alles en iedereen zat onder de blubber, de fietsen, de kinderen van groep 7 van obs de Horst en zelfs juf Hilde ontkwam er niet aan. Maar ze kwamen allemaal met een ‘smile van oor tot oor’ weer terug op het schoolplein. En dat was de bedoeling.




Obs de Horst uit de Wijk heeft net als de Heidevlinder uit Zuidwolde meegedaan een JOGG-actie (Jongeren Op Gezond Gewicht) om zoveel mogelijk #opfietse of wandelend naar school te gaan. Tijdens twee meetmomenten (najaar en voorjaar) bleek dat door deze meer kinderen op de fiets of lopend naar school kwamen. En die positieve vooruitgang werd beloond met een clinic mountainbiken door de IJhorster bossen. Daar oefenden ze zachtjes en hard fietsen, van een berg af fietsen, bochtentechniek, remmen enz. En ondanks de regen genoten de kids (en juf Hilde) volop. De clinic wordt binnenkort bij de Heidevlinder gegeven.

Deze actie werd georganiseerd door JOGG in het kader van ‘Gratis Bewegen’. Pak jij de fiets wel eens of stap je liever in de auto? Probeer het maar eens uit: stap eens #opfietse en ga actief bewegen. Je voelt je er direct een stuk lekkerder bij.