Wiekloop 2016 (4)ADe twintigste Wiekloop tijdens de feestweek van De Wijk gaat ongetwijfeld de boeken in als een van de meest tropische edities ooit. Door de hoge luchtvochtigheid was het voor de atleten bijzonder zwaar. Daarom waren er onderweg extra waterposten ingericht om het vochtverlies enigszins te compenseren. Erik Bolding uit Tuk was de grote winnaar op de 10 km Wiekloop.
Wiekloop 2016 (6)A
Vanwege de twintigste editie zaten er een aantal wijzigingen in het programma. Naast de bekende afstanden en leeftijdscategorieën werd er voor het eerst een zgn. G-Loop in het programma opgenomen. De belangstelling hiervoor viel enigszins tegen, en telde slechts een deelnemer. Dat had vermoedelijk vooral te maken de broeierige weersomstandigheden waaronder het hardloopevenement plaatsvond. Het was de lopers aan te zien. Kapot en kletsnat van het zweet kwamen de meeste lopers over de finish. Daarna was het vooral zaak om weer op adem te komen en het vochtgehalte op peil te brengen. Een atleet werd echter na het passeren van de finishlijn onwel en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.
Wiekloop 2016 (10)A
Het parcours ging net als vorig jaar deels door het prachtige landgoed Dickninge. Ook de 5 en 10 kilometer ging weer gelijker tijd van start om 19.15 uur. De 5km Funrun werd daarbij gewonnen door Erik Driesen. Zijn oudere broer Arjen Driesen finishte na hem, maar in de categorie veertig plus was dat goed voor de eerste plaats. Erik Bolding was op de 10 km Wiekloop oppermachtig, en had bij de eerste doorkomst al een gat geslagen. Met een prima tijd van 35.53 min. Op voet gevolgd door Erik Lindenholz.(36.12 min) Die daarmee tevens de snelste Wieker was. Bij dames was Corien Wegkamp de snelste.
Wiekloop 2016 (11)A
Deze prestatie-hardloopwedstrijd werd voorafgegaan door drie wedstrijden speciaal georganiseerd voor kinderen. Tevens pakte de organisatie flink uit met twintig extra prijzen voor de twintig snelste Wiekers op de 5km FunRun. Dit betrof een bijzonder verrassingspakket aangeboden door RS Kaas, Welkoop, Coop Dunnink.

Voor de snelste Wieker lopers op de 10 km zorgde Bakkerij Nijstad voor een lekkere verrassing. Daarnaast stond er voor iedere deelnemer aan de 5 km FunRun en de 10 km Wiekloop nog mooie goody bag klaar. De organisatie van dit evenement was weer in handen van een aantal oud leden en actieve lopers van de loopgroep de Reestrunners en de Oranjevereniging.
Wiekloop 2016 (1)A