De 9e editie van Grensloos Kunst Verkennen komt er aan! Van 8 t/m 25 september 2016, op de donderdagen t/m zondagen, kunt u opnieuw genieten van kunst op 25 bijzondere locaties in De Wijk, IJhorst en het tussenliggende beekdal van de rivier de Reest. Hier wordt sinds 2008 elk jaar in de laatste drie weken van september kunst getoond die een nadere verkenning meer dan waard is. Het landschap van de Reest is een prachtig gebied om ontspannen in te wandelen, te genieten van de vele ooievaars, een gebied om nog eens terug te komen.

De Kunstcommissie is al vanaf november vorig jaar aan het werk met de voorbereiding. Net als elk jaar zal er in september kunst te zien zijn van bekende, gevestigde kunstenaars, van regionale kunstenaars en van jonge kunstenaars. Ook de outsiderkunst en de taalkunst krijgen opnieuw en op een eigen manier een plek binnen de manifestatie.

Beeldende kunst in verschillende vormen wordt tentoongesteld in binnen- en buitenlocaties, veelal bij particulieren. Langs alle, ongeveer 25, locaties is een fiets- en wandelroute gemaakt (rondwandeling) van ongeveer 8 kilometer. De route is bewegwijzerd. Er zijn enkele bijzondere locaties, zoals de kerk in IJhorst (1823) met klokkenstoel, de brug bij de Reest en een noamdhuusie.