Op de tweede zaterdag van september,10 september dit jaar, is traditioneel Open Monumentendag in de gemeente De Wolden. Nieuw is dat dit jaar op zondag 11 september de Stichting het Drentse Landschap u een dagprogramma aanbiedt in en bij de Havixhorst in De Schiphorst.

De opening wordt op zaterdag verricht door wethouder Jan ten Kate en vindt om 10.00 uur plaats bij de molen aan de Dorpsstraat in de Wijk. Een ensemble van Apollo zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens de opening en zal ook regelmatig verder op de dag daar spelen. Op het molenterrein vinden die dag diverse activiteiten plaats.
De Historische Vereniging De Wijk – Koekange organiseert om 10.30 uur en om 13.30 uur een historische tocht met Koop ten Wolde als gids door de Wijk en een deel van het prachtige Reestdal. Speciaal op deze dag laten we ons rijden. Het einddoel is de kerk in IJhorst waar de Reest de grens is tussen Drenthe en Overijssel maar bovenal verbindt. Wie beter dan dominee Henk de Ruiter kan ons , onder het genot van een kopje koffie/thee of een glas fris , het speciale van deze plek vertellen. En dit alles bieden we u gratis aan. Vanwege de beperkte ruimte kunt u zich met voorinschrijving zeker stellen van een plaats. Reserveren kunt u bij de TIP – de Wijk, bereikbaar via 0522-443275 of dewijk@touristinfohetreestdal.nl De opengestelde monumenten zijn:

Molen “De Zaandplatte”, Engeland 9 te Ruinen
Mariakerk, Brink 11 te Ruinen
Huize Echten, Zuidwolderweg 1 te Echten
Boerderij ’t Ende, Stapelerweg 20 te de Wijk
Protestantse kerk IJhorst-de Wijk, Kerkweg te IJhorst
Wieker Meule, Dorpsstraat 65 te de Wijk
Boerderij Prof. Blinkweg 5 / Dorpsstraat 8 te de Wijk
De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21 te Ruinerwold
De Bartholomeuskerk, Blijdenstein 3 te Ruinerwold

Het actuele programma van Open Monumentendag in De Wolden vindt u op de landelijke site van Open Monumentendag, www.openmonumentendag.nl.Deze site wordt dagelijks actueel gehouden. Ook op www.dewijk.info houden we u op de hoogte. Eveneens wordt in de Wolder Courant van volgende week het volledige programma gepubliceerd.

Het Comité Open Monumentendag De Wolden