Maandag 24 oktober 2016 om 16.00 uur zal Glasvezel De Wolden in Koekange de eerste schoppen de grond in steken om met de aanleg van het snelste glasvezelnetwerk in Nederland te beginnen. De week ervoor start hoofdaannemer Siers reeds met de civiele werkzaamheden. Glasvezel De Wolden is een initiatief door bewoners, voor bewoners dat in de hele gemeente De Wolden glasvezel gaat aanleggen.

Van de huizen en bedrijven in de kernen tot en met de meest verafgelegen huizen en boerderijen in het buitengebied, zonder aanlegkosten of buitengebiedstoeslagen en met abonnementen voor normale, landelijke prijzen, zonder extra kosten voor het initiatief.

Het bewonersinitiatief heeft in de afgelopen twee jaar de interesse in de gemeente gepeild, providers op het netwerk uitgenodigd, de financiering rond gekregen, heeft zelfs een BV opgericht voor de aanleg en het beheer van het netwerk en is nu dan eindelijk zover dat er echt aangelegd kan gaan worden. Het netwerk van Glasvezel De Wolden wordt een state of the art glasvezelnetwerk waarop (en dat is echt heel bijzonder) snelheden tot wel 10.000 Mbit upload en download mogelijk zijn voor zeer concurrerende prijzen.

Dankzij een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen als provincie, gemeente, bedrijfsleven en natuurlijk de vrijwilligers uit de gemeente De Wolden is het mogelijk dat dit project van start kan. Glasvezel De Wolden heeft dan ook alle betrokken partijen uitgenodigd om getuige te zijn van het moment waarop de eerste schop de grond in wordt gestoken.
U bent van harte uitgenodigd om bij dit evenement aanwezig te zijn.

U kunt zich hiervoor aanmelden via het mailadres mjonkers@glasvezeldewolden.nl, dan ontvangt u van ons nader bericht over waar u wordt verwacht en wat het programma voor de middag precies is.
Wij kijken er naar uit!