live-in-de-wiek-26aHet muziekevenement ‘Live in De Wiek’ is afgelopen zaterdag een prachtig feestje geworden. In de feesttent in De Wijk speelden twee coverbands waarin Wiekers mee speelden.
Coverband The Mid met in de gelederen Bert van Bremen mocht het spits afbijten voor een enthousiast publiek. Bekende covers van Herman Brood, Neil Young, ZZ Top en The Stones kwamen voorbij in een prima rockset.

Voor velen inwoners is Bert van Bremen als huisarts een bekend gezicht in het dorp, maar dat hij ook gitaar speelt in een band was (nog) niet bij iedereen bekend. De witte doktersjas was dit keer ingeruild voor een flitsende podiumoutfit. En gitaar spelen bleek hem net zo goed af te gaan. Samen met zijn andere bandleden werd er een mooi optreden neer gezet. Beg Steal or Borrow van de Wieker bassist Ferry Johannes mocht de avond afsluiten. Met covers van o.a: Black Crowes, Rage Against the Machine, Stiltskin, Gun ging het volume nog een tikkeltje omhoog. Ferry liet nog even zien hoe soepel zijn vingers over de snaren gleden en hoe bepalend zijn basnoten zijn voor de sound van de band. De een keer ronkend en grommend en de andere keer weer stevig plukkend. Het publiek genoot van dit prachtig feestje.
live-in-de-wiek-12a