Deze avond werd verzorgd door het ééndagsbestuur. Maar liefst 88 dames waren naar de “mystery”avond gekomen. Bij binnenkomst kon men een lootje trekken en plaats nemen aan het desbetreffende tafelnummer zodat er verschillende groepen ontstonden. Onze gast was Jan Mansier uit Ruinen, geassisteerd door zijn vrouw. Regelmatig maken ze fietstochten in de omgeving en worden er foto’s gemaakt. Het thema van de avond was dan ook: Hoe goed kent u Zuid West Drenthe.

Na een welkomstwoord en mededelingen door eendagsvoorzitter Magreet van Goor werd het woord aan Jan gegeven. Aan de hand van foto’s van kerken, beelden en monumentale gebouwen uit de gemeenten de Wolden, Westerveld en Meppel had hij een quiz samengesteld. In twee rondes van 25 vragen kon men raden waar de foto’s waren gemaakt. Dit bleek niet zo gemakkelijk te zijn. Soms werd het object wel herkend maar waar was dat ook alweer??

Na de pauze gaf hij uitleg met een aantal anekdotes over de getoonde foto’s. De groep met de hoogste puntenscore – met 35 herkende locaties een goede score volgens Jan – kreeg een prijsje terwijl de groep met de laagste score een “aanmoedigingsprijs” in ontvangst mocht nemen. Tegen 22.30 uur kon de voorzitter deze gezellige avond afsluiten.