wackerWat kan een wedstrijd in de kelder van het amateurvoetbal toch boeiend en spectaculair zijn. Dat was de wedstrijd tussen het Overijsselse IJhorst en het Drentse Wacker uit De Wijk, in de 4e klasse E van de K.N.V.B afdeling Noord, ongetwijfeld. ‘De derby van het Reestland’ Dat was regelmatig de aankondiging!

En de omstandigheden konden niet beter zijn! Een schitterende herfst zondagmiddag in een idyllische omgeving in het bos, een perfecte grasmat en………….een groot aantal toeschouwers. Ruim 600 enthousiastelingen omzoomden het gezellige IJhorst-veld. De sfeer was er zeker, met alle vuurwerk en brandende fakkels bij de opkomst van beide elftallen onder leiding van scheidsrechter Snel.
Het begon voor Wacker niet al te best. Of het nou gebrek aan concentratie was (hetgeen je je nauwelijks voor kunt stellen bij zo’n beladen wedstrijd) of misschien wel over-concentratie, dat zullen we nooit te weten komen, doch doelman Daan Dekker zal het begin van deze wedstrijd waarschijnlijk niet gauw vergeten, want na 8 minuten haalde hij een wat vreemde capriool uit (liep nog net goed af!) en even later kwam hij met zijn hand buiten het strafgebied tegen de bal en……….Daan kon met rood vertrekken. Dat was voor de blauwwitten (in het zwart vandaag)een gevoelige tik. Veldspeler Joost van der Weide was “het visje”, want hij moest het veld ruimen voor de zeer jeugdige keeper uit het A-elftal Remon Drent en dus moest Wacker met 10 verder.20161016_151145_785
De ploeg uit IJhorst beschikt over een paar fysiek sterke jongens en die pompten er met lange ballen flink op los! Maar de ploegen toonden gelukkig veel respect voor elkaar en alles bleef binnen de grenzen van de sportiviteit. Hulde aan beide partijen!

Wacker nam na 20 minuten de leiding, toen de razendsnelle Rob van Luin vanaf de middenlijn vertrok, de achterhoede van IJhorst achter zich liet en prachtig scoorde. Als dan aanvoerder Edwin Dekker in de veertigste minuut met een prachtige vrije trap de 2 -0 scoort, lijkt het klusje voor Wacker geklaard! Niet echter voor de oranjehemden uit IJhorst, want zij komen op slag van rust, door geknoei in de achterhoede van Wacker,met de aansluitingstreffer. Na rust gaat IJhorst, met haar nummerieke meerderheid er nog maar eens even weer flink tegenaan met hoge ballen in het strafgebied. De gelijkmaker kan niet uitblijven en die komt er dan ook. Uit een corner maakt IJhorst met een prima kopbal gelijk, 2 – 2.Hoewel beide partijen “bekaf”zijn en de conditie een rol gaat spelen, zijn ze niet tevreden met een gelijkspel.

Het is de wederom keihard knokkende Koen van Luin, die in de 65 ste minuut de 3 – 2 binnen knalt. En die slag komt IJhorst niet meer te boven. De punten gaan mee naar De Wijk, de penningmeester van IJhorst toch wel met een blij gezicht achterlatend, vanwege het groot aantal bezoekers.

Bron: VV Wacker Jan Tijink – foto Wacker