echtpaar-zondag-3a‘Rustig leven en niet aan de pimpel gaan’ een ander geheim voor hun 60 jarige huwelijk is er volgens Teun Zondag (83) en Hennie Zondag-Schepers (84) uit De Wijk niet. ‘Er is altijd wel een mankement, daar moet je jezelf overheen zetten’.

‘Je moet het leven wel leuk vinden’ voegt Hennie er nog aan toe. Teun: ‘Niet achter het raam blijven zitten, dan kun je beter in de tuin gaan werken’. En hij wijst daarbij op de grote tuin vol met bloemen en planten. ‘genoeg te doen dus!’. Ze groeiden beiden op in Hoogeveen in dezelfde straat. Maar leerden elkaar pas goed kennen tijden een fietstocht. ‘Zo ging dat in die tijd’ vertelt Teun. Ze kregen verkering en trouwden op 28 november 1956 in het gemeentehuis in Hoogeveen.

Na zijn militaire dienst ging hij aan de slag als machinist bij de Spoorwegen. Waarna ze verhuisden naar Zwolle. Enkele jaren later verhuisden ze naar de Dorpsstraat in De Wijk omdat Teun er een baan kon krijgen bij veevoederbedrijf Slot. Hier woonden ze dertig jaar. Toen dit bedrijf stopte kon hij bij Koopmans aan de slag als bedrijfsleider. Hennie werkt voor haar trouwen in een winkel. Daarna was thuis om voor de kinderen te zorgen. Samen kregen ze twee dochters, dit is inmiddels uitgebreid met vijf kleinkinderen.

Het echtpaar ziet er nog kwiek en vitaal uit en op wat ouderdomskwaaltjes na zijn ze dat ook. Alweer drieëntwintig jaar wonen ze met plezier aan de Albert van Kuyckweg. In het verleden werden er mooie busreizen gemaakt maar daar zijn ze mee gestopt. Maar bezigheden genoeg. Zo is Hennie veel in de tuin te vinden. Mag ze graag bloemen kweken of op de hondjes passen van dochterlief. Teun is vrijwilligers bij de historische vereniging in De Wijk. Regelmatig gaan ze nog fietsen of trekken er met de auto op uit.