De Vrouwen van Nu hebben op maandag 14 november weer een bijeenkomst gehad. Hierbij waren aanwezig 82 personen waaronder 4 nieuwe leden en 4 gastleden. Opening: De voorzitter heet ons welkom en deelt mee dat we blij zijn met zo’n zaal vol mensen! Ze heet Willemijn Ahlers welkom die deze avond iets gaat vertellen over haar identiteit.

Na de pauze komt Willemijn met haar verhaal over haar identiteit aan de hand van een power point presentatie: ”Willemijn gewoon een vrouw”. Ze vertelt over wie ze is en genderdysforie wat is dit. Wat weet u van genderdysforie en transgenders? Het komt bij mannen 1:12000 en bij vrouwen 1: 30000 voor, Transgender kan zijn: een travestiet: een transgenderist: transseksueel; intersexsual. Genderidentiteit Je innerlijke besef een man of vrouw te zijn; geslachtsbeleving; jezelf ervaren als zijnde man of vrouw; genderrol je als man of vrouw gedragen; heftige tegenspraak het eigene is zoek! Waarom duurt het zolang voor je zover bent? Meer levenservaring nodig om het gevoel te kunnen duiden; erg bedreven worden in het niet luisteren naar zichzelf; zichzelf willen bewijzen! Hierdoor problemen: relationele/ depressiviteit/ suicide overwegingen/machteloosheid. Kotom genderdysforie is levensbedreigend zonder nieuw toekomstperspectief geen motivatie om door te leven! Harry Benjamin: Transseksualiteit niets te maken met seks maar met sekse! Congruente tussen lichaam en geest door hormoontherapie. Bij vrouw naar man: stoppen menstruatie; slinken borsten; verandering vetverdeling; toenemen lichaamsbeharing; ontw. Mannelijke spieren; baardgroei; daling van stem; groei van clitoris tot potentiele neopenis. Een leven in balans of een leven ui balans! Bij man naar vrouw: ontw. Van borsten; remmen lichaamsbeharing; verandering vetverdeling; zachter worden huid; toenemen hoofdhaar; stoppen erecties. In Nederland 4000 mensen van geslacht veranderd!

Pauze
Willemijn vertelt over haarzelf persoonlijk; thuis; op het werk; sociale omgeving Haar geheim: bewustwording; suicidale gedachten; professionele hulp; angst om alles te verliezen! Hoe vertel ik het aan mijn vrouw Inge (een brief) en kinderen. Inge reageerde dan gaan we er samen verder voor en zij ging verder mee in het traject! Het gebouw stortte in maar de fundering bleef! De proefperiode de real life fase Hoe presenteer ik mijn ontdekkingstocht? Hoe is het nu? Gewoon een mens: Wim is weg/ zijn wie je bent/ compassie met de ander/inzet op diversiteit. Waarom sta ik hier? Mijn verhaal mag gehoord worden. Er zijn meer verhalen!
Een zeer indrukwekkende avond waar vol aandacht naar werd geluisterd; de zaal was muisstil.
De voorzitter bedankt Willemijn voor haar verhaal en wenst ons wel thuis!
Volgende bijeenkomst: donderdag 22 december kerstavond