meander-1aOp 27 november vierde vrouwenkoor Meander haar twintigjarig jubileum met een volle zaal in de Havezate in De Wijk. Het koor repeteert al net zo lang wekelijks vol enthousiasme. Wanneer er een optreden is, is dat altijd een groot succes. Zondagmiddag was dat wederom het geval.

Met Jannie Kroes als dirigent, Ellen Wynia als pianiste en Gedica de Wit als presentatrice zorgde het koor voor een afwisselend programma. Naast een aanstekelijke medley van Rob de Nijs en het mooie liedje ´Drents´ ter promotie van de Drentse taal, genoot het publiek o.a.: van het prachtige ´Mijn dagboek´. Het koor met als oudste lid de 92-jarige Riek Schrotenboer is zeer goed op elkaar ingespeeld en de verschillende partijen klonken zuiver door de zaal.

Als gastzangeres was Coby v.d. Berg uit Zwartsluis uitgenodigd, die ontroerende solo zang ten gehore bracht. Samen met het vrouwenkoor zong ze ‘Con te Partiro’ een mooie en gevoelige uitvoering. Naast Coby maakte het klarinettenkwartet van Koninklijke Muziekvereniging Apollo de geslaagde middag compleet. Ze brachten vrolijke stukken, met als afsluiting: ‘The Bear Necessities’ bekend uit de Disney film Junglebook. Zo voegde het Vrouwenkoor Meander een waardige herinnering toe aan hun bestaan en gaan ze op naar het vijfentwintigjarig jubileum.