Genieten van het mooie natuurgebied van het Reestdal. Dat kan op tweede kerstdag, tijdens de traditionele kerstwandeling die Tourist Info Het Reestdal in en rondom de Wijk en IJhorst organiseert.




Er kan gekozen worden tussen een korte route van ca. 6 km en een lange route van ca. 12 km. De routes gaan vrijwel geheel over onverharde paden en lopen een stukje langs de Reest en door bossen, langs vennen en heidevelden in de omgeving van de Wijk en IJhorst. Onderweg klinken de geluiden van midwinterhoorns over het gebied, die bespeeld worden door leden van de midwinterhoornblaasgroep De Riesteblaozers. Dit jaar gaat de route ook langs het nieuwe beleefpad in IJhorst. De mogelijkheid bestaat om het beleefpad te ontdekken, voor u bij de koek- en zopietent aankomt. Hier kan gepauzeerd worden om, rondom de vuurkorf, even op te warmen en de inwendige mens te versterken. De kinderen worden getrakteerd op knakworstjes, die ze zelf warm mogen maken boven een vuur. Dit alles maakt de traditie van de kerstwandeling compleet.

De start van de wandeling is bij de kantine van vv Wacker aan de Wiltenweg 1a in De Wijk. Er kan gestart worden tussen 10.00 – 13.30 uur. Deelname kost € 3,00 voor volwassenen (inclusief consumptiebon te besteden in de kantine) en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Zij krijgen na afloop van de wandeling een presentje.

Honden mogen NIET mee!