Zwembad De Slenken in de Wijk en De Waterlelie in Zuidwolde gaan verzelfstandigen. Met name dankzij inspanningen van Belangenvereniging de Wijk en Dorpsbelangen Zuidwolde ligt er een gedegen plan wat op draagvlak kan rekenen van de beide belangenverenigingen. Hierdoor kan de verzelfstandiging gerealiseerd worden per 1 januari 2017.

Onder de vleugel van een stichting
De bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de zwembaden komt te liggen bij een zelfstandige bestuurseenheid. Deze stichtingen worden dit najaar opgericht. Dit betekent dat alle zwembaden in De Wolden vanaf volgend jaar verzelfstandigd zijn.

Zwembad Ruinen als succesvol voorbeeld
Zwembad Ruinen is in 2014 verzelfstandigd. De opgedane ervaringen bij de verzelfstandiging van het zwembad in Ruinen zijn meegenomen bij het proces rondom de verzelfstandiging van de zwembaden in De Wijk en Zuidwolde. In Ruinen heeft de enorme lokale betrokkenheid van inwoners en vrijwilligers bijgedragen aan het succes. Dit enthousiasme zien we ook terug in De Wijk en Zuidwolde.

Financiële gevolgen
De gemeenteraad moet nog een beslissing nemen over de financiële gevolgen van de verzelfstandiging. Op 15 december 2016 zal de raad hierover een besluit nemen. U bent van harte uitgenodigd om deze raadsvergadering bij te wonen.