De Eismann-Ensing formatie vertrok met de gehele selectie in de bus richting Zoetermeer. Ja Zoetermeer, weer een verre uitwedstrijd voor de spekbraanders. Tegenstander Phoenix.
Zowel 1 als 2 wonnen de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander. Maar dat is natuurlijk geen zekerheid voor deze wedstrijden.

Ook het 2de van KIOS doet nog steeds mee voor het kampioenschap. In een zeer spannende gelijk opgaande wedstrijd trok het 2de vandaag aan het langste eind. De eerste punten waren binnen en het 2de liet zien wat het 1ste ook moest doen.

Dan nu naar het vlaggenschip van KIOS. De score werd geopend door KIOS door een afstandschot van Martijn Ziel. Dit eerste aanvalsvak bestond verder uit Janneke de Lange, Judith Nijdam en Rogier Nijdam. KIOS verdedigde goed en kon daardoor snel de 0-2 maken. Het 2de aanvalsvak bestond uit Janita Zantinge, Ineke Slomp, Frank Wagter en Luco Zantinge. Maar Phoenix herstelde goed en de westrijd ging gelijk op tot 3-3. Hierna ontstond weer een gat van 2 in het voordeel van KIOS door een knappe doorbraak van Frank Wagter. Hierna werd het gat zelfs 4, bij een stand van 4-8. Phoenix kwam knap terug, mede door het missen van een stip door KIOS kon Phoenix het gat verkleinen tot 2. In de laaste seconde van de eerste helft maakte KIOS een belangrijk doelpunt door een schot in het achterveld van Judith Nijdam. Waardoor de ruststand uit kwam op 7-10 in het voordeel van KIOS
KIOS was beter, maar kon dit moelijk op het scorebord laten zien. Verdedigend deed KIOS het uitstekend, alleen speelde het in een te laag tempo in de aanvallen. Waardoor er te geforceerde kansen kwamen en deze maakte KIOS niet af.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft eindigde, door een doelpunt van Judith. Helaas kon KIOS dit gat van 4 doelpunten niet volhouden en na 10 minuten in de 2de helft stond er een stand van 12-12 op het scorebord. Iedereen wist nu dat het een zeer spannende wedstrijd zou worden. Beide ploegen vonden de korf moeizaam. Het was steeds stuivertje wisselen wie de voorsprong had. 6 minuten voor het einde kon KIOS weer een gat maken van 2 doelpunten: 13-15! Was dit de beslissing? Nee! KIOS kon niet doordrukken en Phoenix maakte 2 minuten voor tijd weer gelijk 16-16. Het aanvalsvak van KIOS bleef rustig. Speelde de juiste mensen uit en door een zeer belangrijke doorbraak van Janneke de Lange stond KIOS weer aan de goede kant. Door goed verdedigen en goed uitspelen bleek dit doelpunt de winnende te zijn. Eindstand 16-17. KIOS gaat weer met 4 punten naar huis en kan met beide teams nog dromen van een kampioenschap.
Scores: Janneke de Lange 4 X, Judith Nijdam, Luco Zantinge en Janita Zantinge allen 3 maal, Rogier Nijdam 2 X, Frank Wagter en Martijn Ziel beide 1 X.