Beste ouders, verzorgers en hangjongeren zo begint het facebook bericht van Mark van Dijk uit De Wijk ‘zaterdag plaatse of zijn pagina. Het is zaterdagmiddag en je woont in een dorp, je verveelt je een ongeluk dus ga je met je vriendjes hangen op het schoolplein. Van hieruit besluit je lol te gaan trappen. Al ijsballen gooiend en een spoor van baldadigheid nalatend trekken jullie gehuld onder je capuchon door de wijk. Niets mooiers dan een beetje kattenkwaad! Ik weet er alles van, ben nota bene zelf ook jong geweest’.



Lees hieronder zijn volledige verhaal

‘Wat jullie je niet beseffen is dat er achter al die uitnodigende ramen andere mensen wonen. Veelal oude mensen, maar ook wat jongere oudere mensen zoals ik. Keer op keer schrik ik me een ongeluk. Vandaag bracht jullie bezoek blinde paniek met zich mee.

De maand december is voor mij persoonlijk en mijn hond een nare maand. Boedha is bang voor vuurwerk en ikzelf merk dat ik met knalvuurwerk redelijk vaak word teruggeslingerd naar plekken waar ik niet wil zijn. December is een maand van kiezen op elkaar en doorbijten.

Vandaag werd ik na 2 weken van relatieve rust overvallen door jullie ijsballen. Deze dreunen nog na in mijn hoofd. Eentje trof mij dusdanig hard dat ik in blinde paniek uit huis vluchtte, mijn auto in stapte en pas halverwege de straat besefte dat ik gewoon veilig in Nederland was.

Deze reactie was voor jullie een welkome afwisseling in je saaie middag. Eerst wegrennen als kleine kinderen om vervolgens nog meer reacties uit te lokken. Die heb je gekregen. Aangezien jullie niet te bereiken waren voor een gesprek, jullie zetten het immers constant op een lopen, ben ik naar het schoolplein getogen. Hier trof ik jullie niet aan. Maar jullie fietsen wel. Ik heb vakkundig jullie ventieltjes meegenomen en heb de politie gebeld om mijzelf te melden met de boodschap dat jullie met je ouders je ventieltjes kunt komen ophalen. Ik wil ze ook wel brengen.
Een goed gesprek en een kans om mijn kant van jullie verveling te delen is alles wat ik vraag.

Nogmaals ik neem jullie niets kwalijk. Ik ben ook jong geweest. Misschien heb ik wel volkomen overtrokken gereageerd. Dit is helaas het gevolg van de klachten die ik tijdens mijn uitzendingen heb opgelopen. Dat spijt me.

Beste vader of moeder, mocht je zoon vandaag thuis zijn gekomen met 2 lege banden dan is dit de reden.

Beste jeugd, als jullie je echt zo vervelen dat dit je zaterdagmiddag besteding moet zijn dan wil ik met liefde met jullie kijken hoe het anders kan. Ik wil jullie zelfs wel een abonnement cadeau doen in de sportschool. Als dat jullie van straat houd……’

Fijn weekend. Groet Mark van Dijk