Ontmoetingen van vrouwen uit verschillende culturen

Het vrouwennetwerk Land van de Reest organiseert op zaterdag 21 januari 2017 van 9.45-14.00 uur in ontmoetingscentrum de Havezate in de Wijk een feestelijk, interactief mini-symposium met als onderwerp: Ver weg en dichtbij, centraal staat de ontmoeting van vrouwen uit verschillende culturen.

Hieraan voorafgaand zijn er twee inleiders uitgenodigd: als eerste Prof. Dr. Paulus Huigen, hoogleraar culturele geografie met als titel “Kijken naar cultuurverschillen.” Als tweede Yean Weerman, die vertelt over het cultuurverschil voor haar als vrouw in Nederland en Cambodja.

De deelnemers spreken met twintig ervaringsdeskundigen in kleine groepen. De ervaringsdeskundigen zijn vrouwen die vanuit een ander land in Nederland zijn gekomen en ook vrouwen die vanuit Nederland in het buitenland hebben gewoond.

Aan het mini-symposium wordt meegewerkt door vrouwen uit allerlei landen die kunnen vertellen over verschillen in ondermeer onderwijs, mantelzorg, vriendschappen en vrijheid.
Tijdens de lunch met interculturele gerechten wordt muziek uit verschillende landen ten gehore gebracht door Leediezjee Aaltsje Ypeij.

Belangstellende vrouwen kunnen mailen naar landvandereest7@gmail.com. Zij ontvangen dan de uitnodiging met nadere informatie over de wijze van aanmelding en betaling . Aanmelding kan nog tot en met 16 januari 2017