Het jaarlijkse limonadeconcert van de jeugdleden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk op zondag 12 februari was een groot succes. De grote zaal van de Brede School zat afgeladen vol met ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. De middag werd muzikaal geopend door de jeugdslagwerkgroep, gevolgd door meerdere solisten en duo’s. Een aantal zelfs samen met hun enthousiaste muziekleraren.

Hierna was het de beurt aan de blokfluiters die nog maar een paar maanden bezig zijn. Vol enthousiasme lieten zij 4 liedjes horen die zij hadden ingestudeerd met hun dirigente Ilona Slomp. Na de blokfluiters kwam het opleidingsorkest. Ook zij staan onder leiding van Ilona. De leerlingen spelen sinds oktober vorig jaar pas een instrument, maar vormen nu al een heus orkest! Na de pauze ging het concert verder met de volgende groep blokfluiters. Het concert werd vervolgd met weer een aantal zeer getalenteerde solisten en duo’s en zelfs een trio!

Hoewel de meesten het erg spannend vonden om voor zo’n groot publiek op te treden merkte je daar niets van tijdens de optredens! De Wijk zit vol muzikaal talent!
Als laatste trad het jeugdorkest op wederom onder leiding van Ilona Slomp die tevens de presentatie en de begeleiding van de solisten voor haar rekening nam. Zij brachten een viertal nummers ten gehore, waaronder een stuk waarbij de klarinet steeds kleiner werd. My little clarinet was de toepasselijke naam voor het stuk. Apollo mag trots zijn op zoveel muzikale jeugdige talenten in de vereniging!
Onder het genot van een kopje koffie voor de ouders en een glas ranja met een zakje chips voor de talentjes kon er nog even gezellig worden nagepraat. De conclusie die de aanwezigen konden trekken was duidelijk: Het zit wel goed met de toekomst van Apollo!