Na de beschamende 5-0 nederlaag bij SC Emmeloord had Ruinerwold afgelopen zondag tegen Groninger Boys maar één belang en dat was eerherstel. Helemaal gezien de onnodige 3-1 nederlaag waarmee Ruinerwold de eerste ontmoeting met Groninger Boys had afgesloten. Destijds stond de halve selectie onder invloed van het Ruinerwoldse feest met een bedenkelijk alcoholpromillage op het kunstgras van Groningen. Vandaag was echter alles anders, want op het eigen vertrouwde veld stond er een gretig Ruinerwold aan de aftrap.

Vanaf de eerste minuut maakte Ruinerwold duidelijk baas te zijn op het eigen sportpark. Groninger Boys werd onder druk gezet en de 1-0 kon niet uitblijven. Na vier minuten was het dan ook raak. Tim Hogenhorst verscheen alleen voor de keeper, maar schoot hard op doelman Hendriks. De bal verdween echter hoog in de lucht en Mark Brinkman timede beter dan zijn persoonlijke tegenstander en kopte van dichtbij de 1-0 tegen de touwen. Ruinerwold ging direct op zoek naar de 2-0, maar kreeg de deksel op de neus. Eenvoudig balverlies op het middenveld stelde Keita in staat om 1-op-1 met Knol de gelijkmaker binnen te schuiven. De thuisploeg herpakte zich snel, kreeg kans op kans en de verdediging van Groninger Boys toonde gelijkenissen met gatenkaas. De ploeg van trainer Peter Slijfer heeft een elftal prima en sierlijke voetballers, maar allen hebben een zware voorkeur voor aanvallend denken. Iedere degelijke ploeg krijgt zodoende legio aan kansen, wat de Groningers vanmiddag dan ook opbrak.

Na een kwartier spelen stond het namelijk alweer 2-1. Ditmaal maakten de bezoekers een grote fout op het middenveld, was gelijk de organisatie volledig verdwenen en schoot Marcus Koetsier beheerst de bal langs Hendriks; 2-1. De Groningers leken aangeslagen en eigenlijk leek het na 35 minuten al einde wedstrijd toen Erik Telkamp een corner strak op het hoofd van Mark Brinkman krulde; 3-1. Helaas bleek deze assist ook gelijk het laatste wapenfeit van Telkamp te zijn geweest. Een onschuldig ogende tackel werd door v/d Velden, die vrij gul was met de prenten, als een doodschop beoordeeld. Telkamp onder commando van Jan Klaas Huiskes naar de kleedkamer en Ruinerwold met 10 man verder. Aanstaande dinsdag wordt Telkamp logischerwijze bij Huiskes op appèl verwacht om recidive te voorkomen. In het restant van de eerste helft werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en mocht Ruinerwold zichzelf eigenlijk verwijten dat het ‘maar’ met 3-1 leidde.

Na de rust probeerde Groninger Boys wel gebruik te maken van de overtalsituatie, maar het wist Ruinerwold onvoldoende in de problemen te brengen. Het maakte opvallend weinig gebruik van de snelle en gevaarlijke linksbuiten Slijngaard, hoewel uitgerekend hij wel dicht bij de 3-2 was. Een schot in de korte hoek werd moeizaam verwerkt door Ewout Knol, die de bal vervolgens richting doellijn zag rollen. Net op tijd, eerlijk gezegd waarschijnlijk net niet op tijd, wist hij echter de bal nog te stoppen waarna de scheidsrechter oordeelde dat er geen sprake van een doelpunt was. Tien minuten voor tijd maakte Ruinerwold een einde aan de hoop van Groninger Boys. Wietse Wagenaar stak met zevenmijlslaarzen het middenveld over en stond zomaar tegenover doelman Hendriks. Wagenaar toonde zich niet zelfzuchtig en gunde Koetsier zijn tweede van de middag; 4-1.

Na 90 minuten klonk het eindsignaal en kon Ruinerwold terugkijken op een prima middag. Na de wedstrijd volgde helaas een vervelende mededeling van hoofdtrainer Hoekstra. Wegens gewijzigde werkomstandigheden kan hij niet langer het hoofdtrainerschap van Ruinerwold invullen, waardoor hij genoodzaakt is per direct te stoppen. Vervelend voor Ruinerwold en voor Hoekstra zelf, die een geweldig tweede seizoen bij Ruinerwold heeft beleefd. Gert Jan kan terugkijken op een mooie tijd bij Ruinerwold, zowel op sportief als sociaal vlak. Voor Ruinerwold rest niks anders dan zo spoedig mogelijk een nieuwe trainer te vinden. Voorlopig neemt (voormalig) assistent-trainer Machiel Morsink de honneurs waar.

Aankomende zondag speelt Ruinerwold in Leeuwarden tegen MKV’29. Op 18 september van vorig jaar werd MKV’29 nog met 6-1 van het veld gespeeld door Ruinerwold, wat het zeker de moeite waard maakt om naar Leeuwarden af te reizen.