verslag Bijeenkomst van 15 februari 2017

Rieka opende de avond door uitleg te geven over de Doe-Avond en heette de gastsprekers van vanavond van harte welkom. Onze kennis van de verkeersregels en hoe goed we op de hoogte zijn van veranderingen in het verkeer werd later op de avond getest. Eerst volgde het verslag van de vorige bijeenkomst en kwamen alle mededelingen en ingekomen post te sprake.

Na de pauze werd onze kennis van de (nieuwste) verkeersregels stevig op de proef gesteld door dhr. Jaap Lucassen van Autorijschool Lucassen uit Ruinerwold.
Ook dhr. Boelens van Veilig Verkeer Nederland was aanwezig.

We maakten eerst zelf een test van 40 vragen van het CBR. De bespreking van de vragen leverden ons veel nieuwe inzichten op. Jaap wist ons tot laat op de avond te boeien met zijn verhalen, kennis en ervaring met de verkeerregels en verkeerssituaties die we in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen op de Nederlandse wegen.

Hij waarschuwde ons om als vrouw te blijven rijden! In de praktijk maakt hij regelmatig mee dat we het autorijden graag aan de man over laten. Het gevolg kan zijn dat we in een situatie terecht kunnen komen dat we er in eens wel zelf voor staan. Dan is het fijn als je nog kan en durft auto te rijden.

Gelukkig had ons theorie examen geen consequenties voor ons rijbewijs; niemand haalde het theorie examen! Je mag op het CBR examen maar 5 fouten hebben. De beste vrouw in ons midden scoorde 13 fouten! Wie nog graag verder wil oefenen kan zich aanmelden voor de opfriscursus die in De Wolden in verschillende dorpen wordt georganiseerd door V.V.N. Je moet dan wel 60+ zijn.