Gastspreker Roelof Keen met zijn vrouw Anja!
Roelof Keen is in 1964 in Meppen geboren met een fysieke beperking en is rolstoelgebonden. Hij haalt uit zijn lijf en leven wat erin zit. Hij maakt van zijn handicap een sterk punt en gaat rolstoelracen op het allerhoogste niveau en komt zo in veel plaatsen, waaronder : Parijs; Tokio: Toronto; Brussel; Miami; Seoul waar hij veel prijzen wint en in de top mee draait!

Hij behaalde enorme successen en beleefde daarbij wilde avonturen! Zijn vrouw Anja heeft hij ook door zijn sport ontmoet. Zij zit ook in een rolstoel. Ze hebben een eigen huis in Klazienaveen en allebei een goede baan en daardoor ook financiën om samen verre reizen te maken Aruba; Curacao en alle uithoeken van de wereld zoeken ze op! Het racen is wat afgelopen mede door lichamelijke klachten (artrose in de armen) en hij schaft zich een handbike aan en roept in een overmoedigende bui voor mijn 40e heb ik de Alpe d’Huez beklommen! Wat een zware tocht wordt! .Hij heeft een boek over zijn leven geschreven: Dikke arms,kleine bienties”.
Na de pauze vertelt hij over zijn reizen naar Afrika en vooral Gambia heeft hun hart gestolen! Aan de hand van dia’s laat hij ons iets van het land en de mensen zien. Ze zagen daar de slechte toestand voor gehandicapten en hebben daar samen met een ander stel een werkplaats voor gehandicapten opgericht! Stichting Fujikunda”. Zijn vrouw Anja heeft deze avond een stalletje ingericht met spullen die ze daar maken om te verkopen om de stichting te steunen. Ook zijn boek is daar te koop en kun je laten signeren door hem en ook deze opbrengst gaat naar de stichting!
Een zeer boeiende avond! Aanwezig 59 personen