Alle hapjes, salades en soepen ambachtelijk en vers bereid, zonder pakjes of zakjes dat is de insteek van Goosje Broekert. En dat werkt heeft ze gemerkt. Velen weten de weg naar haar te vinden. Wat begon als hobby wordt nu bedrijfsmatig aangepakt met Made by Goosje Catering. De garage naast het huis aan Cockserve 3 in De Wijk is bijna omgetoverd tot een professionele keuken annex werkruimte waar ze lekker aan de slag kan.

Doen wat je leuk vindt daar begon het voor Goosje allemaal mee. Met een voorliefde voor koken en bakken was dat niet moeilijk in te vullen. In verzorgingstehuis Dunninghe waar ze vrijwilligerswerk doet werd haar gevraagd, of ze iets lekkers voor bij de koffie kon bakken. De bakkunsten vielen in goede aarde. Zodat ze even later ook gevraagd werd om hapjes te maken voor een feestje. Dat was ongeveer anderhalf jaar geleden . ‘Zo is het balletje geleidelijk aan gaan rollen. Ik kreeg van anderen de vraag of ik het voor hen ook kon doen als er een feestje was. Daar kreeg ik steeds drukker mee’. Wie de foto’s op haar facebookpagina Made by Goosje Catering ziet zal moeten beamen dat het allemaal prachtig en verzorgd uit ziet.

Dat is ook haar kracht weet ze. Voor een schaal kaas of worst moet je niet bij zijn. Dat kunnen de mensen zelf ook wel. ‘Ik maak de wat luxere (borrel) hapjes met mooie versierinkjes er op, waar mensen zich zelf doorgaans niet de tijd voor gunnen’. Vooral met de feestdagen had ze het druk. Behalve hapjesschalen werden er ook veel ambachtelijke bereide salades gemaakt. ‘Dus dat was flink aanpoten, volgens mij heb ik toen wel vijftien kilo aardappels geschild ’ lacht ze. Een koksopleiding heeft ze nooit gehad. ‘Het blijft vooral proberen en experimenteren’.

Manlief Jaro is een dankbaar proefpersoon op wie ze nieuwe recepten kan uitproberen. Hij vond het ook gelijk een prima plan om de garage om te bouwen tot een professionele en hygiënische werkruimte. Zoals de keuringsdienst dit verreist. Het RVS werkblad is al geplaatst, de koelkast en vriezer staan er al. Het wachten is nog op de branders en een rollende werkbank. En dan kan ze daar aan de slag.

Wie overigens denkt dat ze koelkast vol heeft staan met ingrediënten komt bedrogen uit. ‘Zo even wat bestellen dat gaat niet. Omdat ik alles vers maak, moet ik weten wat ik moet halen. Bestellingen ontvang ik daarom ook het liefst ruim tevoren. Kort voor de bestelling wordt gehaald zorg ik dat het klaar is om maar zo vers mogelijk af te leveren’.
De bestellingen blijven binnen komen. Dat het zo’n wending zou krijgen had ze tevoren niet kunnen bedenken. Zo heeft ze al een aantal lunches met soep, broodjes en salades mogen verzorgen in de buurt. En is ze duur? Zeventig cent voor een hapje valt wel best mee toch! Rijk hoef ik er niet van te worden. Het is gewoon leuk om hier mee bezig te zijn. Naast vrijwilligerswerk bij Dunninghe is ze ook nog actief bij Hospice Eesinge. ‘Dankbaar werk. En goed als je het leven wilt relativeren’.