Dit voorjaar wordt bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe een deel van de voormalige koeienstal omgetoverd tot waterspeelplaats. De speelplaats wordt een combinatie van een Spray Park en manuele waterspeltoestellen. Met deze nieuwe aanwinst wordt het speelgebied van De Drentse Koe nog verder uitgebreid. Bovendien worden er in de stal extra groepsruimtes gerealiseerd om aan de vraag vanuit familie- en vriendengroepen te voldoen.


Waar de Drentse Koe begon als melkveebedrijf met nevenactiviteit speeltuin, zijn de rollen ruim 10 jaar later omgedraaid. Het melkveebedrijf moest naast het drukke recreatiebedrijf, tussen de bedrijven door óók geregeld worden. In het afgelopen jaar hebben Erik en Lydia van de Linde besloten hun melkvee activiteiten te stoppen, en zich 300% op de Speelboerderij te richten. “Dat betekent niet dat we afscheid nemen van de koeien, benadrukt de eigenaresse. We zijn immers een boerderij. In plaats van de tientallen melkkoeien, wordt er nu een echter een kleinere stal ingericht voor ‘zoog’koeien. Voor onze melkkoeien hebben we een trouwens een mooie plek gevonden bij een collega-boer, aldus Lydia.” Vanuit de waterspeelplaats en nieuwe groepsruimtes is er trouwens uitzicht op deze koeien. De boerderij beleving blijft dus zeker intact!

In de aankomende weken zal in de stal een waterspeelplaats met manuele toestellen en een interactief spray park verrijzen. Door het unieke design van de toestellen, passen ze geheel in het thema van de boerderij. De waterspeelplaats is overdekt zodat ouders zich op zonnige dagen geen zorgen hoeven te maken voor verbrande huidjes.

En hoe wordt straks dan al dat lekkere boerenijs gemaakt zonder verse melk van eigen boerderij? “We hebben een deal gesloten met mijn boer-broer, lacht Lydia”. Dus dat komt goed!