Afgelopen vrijdag hield Oranjevereniging De Wijk de jaarvergadering in de sportkantine van De Slenken. Voorzitter Bart Hoogeveen maakte de plannen bekend voor het komende jaar. En dat zijn er nog al een aantal. Zoals het Wieker Feest, Koningsdag, dodenherdenking, en de ATB Tocht. De bloemenactie is als geweest, en was heel succesvol.

Ook op het afgelopen Wieker feest werd tevreden teruggeblikt. Penningmeester Raimond Martens kon verheugd mededelen dat er het afgelopen jaar wederom zwarte cijfers zijn geschreven door de Oranjevereniging. Dit was mogelijk door de verschillende activiteiten die zijn georganiseerd. Wat dat betreft zit de OV alweer enkele jaren financieel in de lift. Een jaar of acht geleden was de situatie iets zorgelijker. Maar inmiddels schijnt de zon weer volop, en is de cashflow goed op orde. Het leverde het bestuur een daverend applaus op van de aanwezigen.
Voor wat betreft de bestuursverkiezing. Tong- Sja Lau was aftredend en niet herkiesbaar. Zij werd hartelijk bedankt voor bewezen diensten. Als nieuwe bestuursleden van de OV zijn Aukje Hansma en Flea van der Tonnekreek toegetreden.

Het Wijkerfeest is dit jaar van woensdag 28 juni t/m zondag 2 juli 2017. Dit jaar is er voor gekozen om niet te werken met een thema. Op hoofdlijnen zal het programma er als volgt uitzien: Woensdag begint met de Keuring versierde straten, bogen en individuele huizen/tuinen (verlicht en onverlicht) Op donderdag 29 juni staat de 21e editie van de Wiekloop op stapel. De Vrijdagochtend is gereserveerd voor de kinderen. Na de middag is er een gezellige middag voor de senioren met muziek van het gezelligheidskoor de Schorre Morries uit Hollandscheveld. Tussendoor bingo.

Vrijdagavond Vrienden van de Wiek live, voor Wiekers, met Wiekers en door Wiekers. Deze gelegenheidsband heeft al een aantal keren gerepeteerd. Zaterdag 1 juli is de optocht van de versierde wagens. Zaterdagavond staat topband The Euros (voorheen 30Eurolive) in de feesttent. The Euros mogen met recht de drie musketiers van het feestcircuit genoemd worden. Met hits, humor en veel interactie als hun voornaamste wapens spelen ze al jarenlang elke zaal, tent en festivalweide plat. De mannen excelleren in meerstemmige zang en verrassen keer op keer door handig in te spelen op spontane situaties. Zondag 2 juli wordt afgesloten met een ludieke Zeskamp. Duo Tandem met de Wiekers Hans Peter Sloot en Jos van Kampen sluiten het feest muzikaal af.