Inwoners van De Wolden kunnen op zaterdag 25 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur tijdens de landelijke compostactie gratis compost (0,5 m3 per adres) ophalen bij de gemeentewerf in Zuidwolde of bij de gemeentewerf in Ruinen. Jan van ’t Zand: “Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval gescheiden aan te leveren.




Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wie wil, kan zelf met een aanhanger of kar compost ophalen. Ik hoop zaterdag veel inwoners in Zuidwolde te treffen die met deze compost de bodem van hun tuin willen verbeteren.”

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee
Composteren is goed voor het milieu omdat organisch afval nuttig wordt hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt het dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het gft-afval goed gescheiden aan te leveren.