Wethouder Jan ten Kate heeft vandaag het startsein gegeven voor de Nationale Boomfeestdag in De Wolden. Op 22 maart is het namelijk de zestigste Boomfeestdag met als thema ‘Bomen verbinden’. Doel van deze dag is door samen met kinderen op deze dag bomen te planten bijdragen aan een duurzamer wereld en kinderen betrekken bij natuurontwikkeling. De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert deze dag.

OBS de Horst
Wethouder Jan ten Kate was rond 10.45 uur aanwezig zijn bij OBS de Horst aan de Postweg in de Wijk. Waar hij een kort verhaal over het doel van de boomfeestdag. Alle kinderen van groep 6 kregen een vuilboom (Rhamnus frangula). De kinderen mogen deze planten waar ze willen, bijvoorbeeld in hun eigen tuin of bij opa en oma.

Doel Boomfeestdag
Ten Kate: ‘Door aan te sluiten bij de Boomfeestdag draagt onze gemeente bij aan het doel van deze dag, namelijk door het planten van een eigen boom door kinderen zien zij de functies en de waarde in van bomen in hun directe leefomgeving’. Het streven van de Stichting Nationale Boomfeestdag is dat ieder kind tijdens zijn of haar lagere schooltijd minimaal één keer een eigen boom plant. Voor de grensoverschrijdende verbinding werkt de stichting bij deze jubileum-editie samen met One Tree per Child, een organisatie die er wereldwijd naar streeft om elk kind voor zijn of haar tiende verjaardag een eigen boom te laten planten

‘Onze medewerking levert een zichtbare bijdrage aan het klimaatbeleid, want door het planten van bomen helpt wij mee aan de CO2-reductie. Ook werken wij op deze manier mee aan natuureducatie omdat de kinderen in onze gemeente leren dat bomen bijdragen aan de leefomgeving door bijvoorbeeld het bieden van een woonplaats aan dieren, de leefbaarheid van steden en dorpen, het vasthouden van (regen) water en bescherming tegen bodemerosie’. Gemeente De Wolden neemt jaarlijks deel aan de boomfeestdag. Dit wordt ingevuld door kinderen van een basisschool uit gemeente De Wolden uit te nodigen om nieuwe bomen te planten om hen bewust te maken van het groen in onze gemeente.