Vanaf vandaag valt Zwembad de Slenken officieel onder het beheer van Stichting de Slenken. Na een gedegen vooronderzoek en grondige voorbereiding op het nieuwe zwemseizoen is de verzelfstandiging nu echt een feit. Het nieuwe bestuur heeft het er volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. In de voorverkoop zijn immers al meer dan vierhonderd abonnenten verkocht. Aan Wethouder Jan van ’t Zand en supermarkteigenaar en kersverse ‘Wieker van het jaar’ Niek Slomp de eer om het bad te openen.

Er is veel werk verzet vanaf het moment dat de gemeente bekend maakte het bad te willen overdragen aan de inwoners van De Wijk tot het moment dat de deuren werden geopend. Wethouder van ’t Zand kon met recht trots zijn op de inzet van de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Een lange lijst met namen passeerde de revue. Waaronder die van ‘supervrijwilliger’ Jan Talen die al 27 jaar zorgt voor het onderhoud in en rondom het bad. Echt stralend weer om te zwemmen was het bij de opening helaas nog niet. Na wat regenspatjes, kwamen de eerste zonnestraaltjes flauwtjes door. De echte diehards hadden daar geen boodschap aan. Zij doken vrolijk het water in. Maar niet nadat van ’t Zand en Slomp eerst een hele tros blauwe en gele ballonnen de lucht in lieten gaan. Het bad werd daarmee voor geopend verklaard. Het echte moment suprême was toch het moment dat de nieuwe opblaasbare glijbaan zich vulde met lucht, en de eerste gebruikers het zwembad in gleden.

Voorzitter Jan Faber: ‘Er is vanuit financieel oogpunt gekozen voor een opblaasbare versie. Een vaste glijbaan zou zeventigduizend euro gaan kosten. Deze kwam op 8500 euro, plus dat we er vijf jaar garantie op wordt gegeven. En omdat we nog meer wensen hebben, is dit een prima oplossing’. Voor de talrijke bezoekers was er koffie, thee en ranja. Verder klonk er vrolijke muziek. En het team van Atlas Sport verzorgde nog een spetterende dansdemonstratie.