In Beeldenpark de Havixhorst in de Schiphorst zijn in de maand juli diverse activiteiten. Zondag 2 juli kunnen deelnemers tijdens de speurtocht ‘Door bomen en beelden het bos bekeken’ struinen door het bos van het landgoed De Havixhorst en met de speurtocht ‘Wonderlijke wereld van beelden’ meer leren over de beelden. De speurtochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op woensdag 5 juli begeleidt beeldhouwer Lia van Hagen de workshop beelden boetseren in klei, geïnspireerd op beelden uit het park. De beelden kunnen daarna worden afgebakken. In de workshop die verzorgd wordt door etser Han van Hagen leer je door te tekenen beter kijken en kom je dichter bij het geheim van de kunstenaar. Voor beide workshops is geen voorkennis nodig. Opgave voor 1 juli: info@beeldenparkdehavivixhorst.nl.

Donderdag 20 juli start het Art & Lunch arrangement Komedia & Illusie. Een ontvangst en rondleiding in Kunsthuis Secretarie in de Hoofdstraat in Meppel en een lunch in Chateau Hotel De Havixhorst, met aansluitend op deze lunch een rondleiding in het beeldenpark. Han van Hagen verzorgt deze rondleiding. Opgave voor maandag 17 juli via info@beeldenparkdehavixhorst. nl of (0522) 441487.

Fotowedstrijd Wie een leuke foto van zichzelf maakt, poserend als standbeeld naast een beeld in het park, maakt kans op een familievoorstelling naar keuze voor het hele gezin in Schouwburg Ogterop.

De foto kan gemaild worden naar info@beeldenparkdehavixhorst.nl zodat deze op Facebookpagina gedeeld en geliked kan worden. www.beeldenparkdehavix horst.nl/activiteiten