In de week van 12 t/m 17 juni haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst € 1405,54 op in De Wijk. Zij gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten die ons land telt. Met het geld redt de stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.


Tijdens de collecteweek gingen ruim 14.000 collectanten door het hele land langs de deuren. Het bedrag van € 1405,54 dat zij ophaalden gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.

Opbrengst collecte
De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar verschillende vormen van kanker in het spijsverteringskanaal, zoals darmkanker . Maar ook naar chronische buikziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Collectanten lopen vaak voor iemand die ze kennen met een buikziekte. Zoals Esther, die loopt voor haar kinderen met coeliakie. Of Chantal, die loopt voor haar dochter met een zeldzame leveraandoening. Andere collectanten vragen digitaal om een bijdrage, zoals Martine, die collecteert voor haar zus met een chronische darmontstekingsziekte.

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist? Doneren kan alsnog via ikgeefiets.nl www.mlds.nl