Onlangs, tijdens de Pinksterdagen, was er in ons dorp weer dat evenement, waarbij honderden paarden en bezoekers ons dorp bezoeken! Een evenement dat jaarlijks (al sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw)tijdens het pinksterweekend in ons dorp plaatsvindt: HET NATIONAAL PINKSTERCONCOURS HIPPIQUE!! Niet meer weg te denken uit onze dorpsgemeenschap.

Weken, maanden, zijn tientallen vrijwilligers bezig om dit concours in goede banen te leiden. Ze zijn daarbij afhankelijk van een aantal factoren zoals natuurlijk de nodige financiën, de locatie, en niet te vergeten natuurlijk het weer!!! Wat dat laatste betreft, had men het niet beter kunnen wensen dit jaar!! En ook de financiën waren kennelijk weer dik in orde gekomen, dankzij een flinke groep sponsors en een flinke publieke belangstelling op met name de pinkstermaandag. Ja, en dan die locatie!!! Er zullen weinig concoursen-hippique in Nederland zijn, die over een dergelijk terrein beschikken! Uniek, dat landgoed Dickninge! Het lag er weer, ook dankzij het goede beheer van de Stichting “Het Landschap Drenthe” en de uitstekende medewerking van de familie Erdbrink (vroeger mevrouw Roëll), fantastisch bij.

En als je dan ziet hoeveel actieve (honderden deelnemers) en passieve (honderden bezoekers)recreatie dit evenement oplevert, dan is er maar een conclusie mogelijk: Dit stukje historische cultuur willen we in De Wijk nog lang niet missen!

Met dank aan al die vrijwilligers, die dit steeds maar weer mogelijk maken!!