Op donderdag 22 juni is de vierde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijnstaartactie weer een leuk bedrag binnengehaald om de Zonnedag voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe te kunnen organiseren. Dit jaar kunnen ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis/mantel zorg weer deelnemen.

De dag wordt door de motorclub De Antrappers in samenwerking met Dunninghe, Taxi Ten Heuvel, Café De Wiekslag en Bakkerij Nijstad georganiseerd. De mensen die meegaan komen over het algemeen niet veel verder meer dan het dorp De Wijk en dat is met de komst van deze Zonnedag anders geworden. De dag begint met een kop koffie en een Lekkernij van bakker Erwin, waarna ze met de bus van Ten Heuvel Tours op pad gaan. Dit jaar gaat de reis naar het Oude beroepen- en speelgoedmuseum in Terschuur. Hierna reist men via een toeristische route weer af naar De Wijk, waar de dag met een borrel en gezamenlijk pannenkoeken-diner met een ijsje bij Café De Wiekslag wordt afgesloten. Dit wordt mede gesponsord door de opbrengst van de kerstverloting in het café. In totaal zullen er, inclusief vrijwilligers, ruim 60 mensen op pad zijn.

En… we hopen wederom op een Zonnige dag!!