Van Bikkels Lunchcafé opent begin augustus de deuren aan de Hoofdstraat. In dit lunchcafé werken mensen met een beperking, zij maken het de gasten naar het zin.

Initiatiefnemers zijn Daniëlle en Sander Hut uit Ruinerwold. Zij zien – als zorgondernemers met een woonvorm – goede mogelijkheden voor mensen met een beperking om gewoon volwaardig burger te zijn in de maatschappij. ‘Wij willen dat ze echt meedraaien op een manier die voor hen goed is en bij hen past. We willen mensen in hun eigen kracht zetten’, vertelt Sander enthousiast.

Daniëlle: ‘Ons hart ligt in de zorg. Maar we vinden ook dat dagbesteding op een andere manier ingevuld kan worden voor bepaalde mensen. Daarom zijn we nog op zoek naar mensen met een PGB-indicatie (persoongebonden budget) voor dagbesteding, die het leuk vinden om iets in de horeca te doen. Ze moeten klantvriendelijk en gastvrij zijn en lang op de benen kunnen staan. Alles wordt aangepast met pictogrammen, dus ze hoeven niet per se te kunnen lezen of rekenen.’