Was dat de rust, die er doorgaans heerst rondom het mooie landgoed Dickninge, op een prettige wijze werd verstoord door een bijzonder concert. De Soroptimistenclub Meppel, een serviceorganisatie van Meppeler vrouwen, had het ludieke plan opgevat om, rondom ‘het grote huis Dickninge’, een concert te organiseren met een bijzonder tintje.

Men had daarbij hun oog laten vallen op onze Koninklijke Muziekvereniging Apollo voor het verzorgen van dat concert, met daarnaast het begeleiden van een 4 tal personen in het kader van het tegenwoordig nogal populaire ‘spelletje’ maestro. Mensen een dirigeerstok in de handen drukken, die nog nooit als dirigent voor een orkest hebben gestaan! De vier ‘slachtoffers’ waren: Marianne van der Klocht, bekend van cabaretgroep Boerenblond, Arina Holterman ‘het bloemenmeisje’ van bloemenzaak Jarina, die nota bene enkele uren voor het concert gevraagd werd om deel te nemen!), de oud-sportzakenman Jan Bralten en de bekende architect Arnoud Olie. Het werden, toch wel serieuze optredens, waarbij de humor niet ontbrak!

De jury bestaande uit: wethouder Mirjam Pouwels, de dirigent van het Drents Jeugdorkest Alfred Willering en Bert Middelbos, bassist en song/tekstwriter, had de taak om de beste maestro er uit te ‘vissen’. En toen de Meppeler presentator Danny Pol (hij meende dat landgoed Dickninge tot de gemeente Meppel behoort en hij werd door het publiek duidelijk gecorrigeerd dat de omgeving van Dickninge toch (nog steeds) bij De Wijk (dus De Wolden behoort!) de uitslag bekend kon maken, bleek dat ‘Good Old’ Jan Bralten er met de beker en de eer van door ging!En daar kon het publiek vrede mee hebben. Niet onvermeld mag blijven dat onze ‘Koninklijke’ een fantastisch concert verzorgde. Onder de bezielende, bekwame en humoristische leiding van Lute Hoekstra, werd er een zeer breed repertoire gebracht. En dat kan alleen maar, als je een goed orkest bent!