Het was maandag precies 70 jaar geleden dat Aaldert Severein (94) en Rie Severein – Van der Leur (91) in het huwelijksbootje stapten. Samen kregen een zoon en een dochter. Laatstgenoemde is al overleden. Ook hebben ze nog een kleinzoon. Inmiddels wonen ze alweer ruimveertig jaar in De Wijk. Veertien dagen geleden zijn ze verhuisd naar een aanleuningwoning in zorgcentrum Dunninghe.

Beide echtelieden ontmoetten elkaar in Deventer tijdens een dansavond waar Aaldert dansinstructeur was. ‘Dit was nog voor de oorlogsjaren’. Aan die oorlogsjaren bewaart de heer des huizes minder goede Herringen. ‘Heb twee jaar gewerkt als dwangarbeider in Duitsland’. Rie: ’Na de oorlog werd er vooral veel gedanst en lol gemaakt’
Severein had tijdens zijn werkzame leven vele andere activiteiten en bezigheden. Zo was hij tot zijn pensionering werkzaam als gas technisch opzichter bij de Rendo (voorheen IGMO) langdurig raadslid van de toenmalige gemeente De Wijk, wethouder en zelfs een jaar locoburgemeester tot de herindeling. Ook zong hij vijftien jaar bij Shantykoor de De Dickninger Geuzen uit de Wijk. En reed hij twintig jaar op de buurtbus.

Rie was al net zo’n bezige bij als haar man. Maar liefst vijftig jaar was ze lid van vrouwenbond FNV waarvan vele jaren als voorzitter. Ook was ze veertig jaar actief voor het Rode Kruis en Humanitas Kinderopvang. Daarnaast heeft ze altijd gezongen bij de operettevereniging. Beide echtelieden waren ook altijd heel sportief. Aaldert: ‘Sporten heb ik vanaf mijn 16e jaar altijd met veel plezier gedaan. Behalve volleybal was ik ook altijd een fanatiek watersporter’. Tot op hoge leeftijd hebben ze altijd gevaren met hun eigen boot. ‘Gewoon doorgaan’ dat is ook het geheim van het 70 jarige huwelijk aldus Rie. Dit werd gevierd met een receptie bij het Vergulde Ros.