De Historische Vereniging De Wijk – Koekange organiseert dit seizoen mooie wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 12 augustus en donderdag 17 augustus om 14.00 uur.

De route gaat door het dorp, langs de Dunninger Es, het kerkpad, Dickninge, Voorwijk en via het Veenhovenplein en de Dorpsstraat weer terug bij het startpunt de “Wieker Meule”. Elke tweede zaterdag en elke derde donderdag van de maand wordt de wandeling verzorgd door een gids van de Historische Vereniging De Wijk – Koekange. Indien gewenst kunnen groepen, in overleg, op een ander moment wandelen.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en start om 14.00 uur bij de Wijker Molen. Prijs van de wandeling is € 2,00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. De prijs is inclusief begeleiding van de gids en een boekje met historische informatie. Aanmelden voor de wandeling is verplicht. Dit kan tot 12.00 uur op de dag van de wandeling bij Tourist Info Het Reestdal, telefoon 0522-443275 of via email: dewijk@touristinfohetreestdal.nl. De wandeling gaat definitief door bij opgave van minimaal 6 personen.