Vanaf de kantine van voetbalvereniging Wacker aan de Wiltenweg 1 in De Wijk wordt op zondagmorgen 1 oktober 2017 de ATB-tocht van De Wijk verreden. Deze tocht wordt georganiseerd door het wielercomité De Wijk. Er kan gestart worden tussen 9:00 en 10:00 uur en men kan kiezen om 30 en 50 kilometer te fietsen.

De tocht is uitgezet in zuidwest Drenthe en in grote delen van Overijssel, in de omgeving van De Wijk, IJhorst en Staphorst. Regelmatig wordt de Reest gekruist. De route is nagenoeg autovrij en veelal aaneengesloten door prachtige bos- en natuurgebieden. Het aantal oversteken van wegen is tot een minimum beperkt. De route kent prachtige zandpaden en single-tracks met her en der kleine klimmetjes.

Het parcours, door al deze prachtige natuurgebieden, kan alleen op deze dag gereden worden en is vergelijkbaar met een veldtoertocht, dus daardoor niet geschikt voor racefietsers, maar alleen voor MTB-ers en cyclocrossfietsers. Tijdens de tocht komen de deelnemers langs een rustpost waar gratis eten en drinken wordt aangeboden.

De route wordt bewegwijzerd met pijlen of specifieke bebording en is met de grootste zorg voor veiligheid samengesteld. De organisatie is in handen van het Wielercomité de Wijk in samenwerking met de Oranjevereniging. Echter de technische ondersteuning vindt plaats door De Peddelaars uit Hoogeveen. Voor meer informatie over de toerclub van de Peddelaars verwijzen wij naar www.tcdepeddelaars.nl. of www.rondjedewijk.nl